Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
luomuwiki:elaeinten_siirto [2019/04/17 13:24]
pirkko_t [Valvontaan liittyminen]
luomuwiki:elaeinten_siirto [2019/04/17 13:26]
pirkko_t [Luomukotieläinsitoumus]
Rivi 21: Rivi 21:
 Valvontajärjestelmä ja luomusitoumus ovat kaksi eri asiaa. Tila voi kuulua pelkästään luomuvalvontaan eläinten osalta, jolloin niistä saatavat tuotteet voi markkinoida luomuun viittaavin merkinnöin. Saadakseen luomukorvausta eli hehtaariperusteista luomukotieläintukea,​ on tilan tehtävä erikseen Ely-keskuksen kanssa sitoumus luonnonmukaisesta tuotannosta. Sitoumuksen teon ehtona on valvontajärjestelmään kuuluminen. Valvontajärjestelmä ja luomusitoumus ovat kaksi eri asiaa. Tila voi kuulua pelkästään luomuvalvontaan eläinten osalta, jolloin niistä saatavat tuotteet voi markkinoida luomuun viittaavin merkinnöin. Saadakseen luomukorvausta eli hehtaariperusteista luomukotieläintukea,​ on tilan tehtävä erikseen Ely-keskuksen kanssa sitoumus luonnonmukaisesta tuotannosta. Sitoumuksen teon ehtona on valvontajärjestelmään kuuluminen.
  
-Jos tilalla on jo voimassa oleva sitoumus luonnonmukaisesta kasvituotannosta,​ voidaan sitoumus muuttaa kesken kauden eläinsitoumukseksi. Jos tila ei ole aiemmin tehnyt sitoumusta, haetaan sitä lomakkeella 215 huhtikuun loppuun mennessä. Sitoumus tehdään viideksi vuodeksi ja sen myötä tila saa peltopuolen luomukorvauksen 160 €/ha ja lisäksi eläinpuolen luomukorvauksen 134 €/ha (kun eläintiheys on väh. 0,3 ey/​sitoumus-ha). Sitoumuksen teon edellytyksenä on, että viljelijä on hankkinut vähintään kahden päivän koulutuksen luonnonmukaisesta eläintuotannosta (tämä tarvitaan kasvipuolen sitoumuksen edellyttämän viiden päivän lisäksi). Lisätietoja sitoumuksesta ja sen teosta löytyy [[http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/luonnonmukainen-tuotanto.aspx|Mavin]] nettisivuilta.+Jos tilalla on jo voimassa oleva sitoumus luonnonmukaisesta kasvituotannosta,​ voidaan sitoumus muuttaa kesken kauden eläinsitoumukseksi. Jos tila ei ole aiemmin tehnyt sitoumusta, haetaan sitä lomakkeella 215 vuosittaisen hakuohjeen mukaisesti. Sitoumus tehdään viideksi vuodeksi ja sen myötä tila saa peltopuolen luomukorvauksen 160 €/ha ja lisäksi eläinpuolen luomukorvauksen 134 €/ha (kun eläintiheys on väh. 0,3 ey/​sitoumus-ha). Sitoumuksen teon edellytyksenä on, että viljelijä on hankkinut vähintään kahden päivän koulutuksen luonnonmukaisesta eläintuotannosta (tämä tarvitaan kasvipuolen sitoumuksen edellyttämän viiden päivän lisäksi). Lisätietoja sitoumuksesta ja sen teosta löytyy [[https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/​oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/hakuoppaat/#luomu|Ruokaviraston]] nettisivuilta.
  
  

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.