Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
luomuwiki:haerkaepapu [2017/10/05 12:49]
terhi_taulavuori
luomuwiki:haerkaepapu [2017/10/05 12:50] (nykyinen)
terhi_taulavuori
Rivi 38: Rivi 38:
 == Sadonkorjuu ja kuivaus == == Sadonkorjuu ja kuivaus ==
  
-{{:​luomuwiki:​haerkaepapu3.jpg?​nolink&​200|}}Elokuussa kasvusto alkaa ränsistyä. Alimmat palot näyttävät tuleentumisen merkkejä, mutta varren yläosassa on lehtiä ja tuoreita palkoja. Ränsistymisen myötä varjostus heikkenee, jolloin kerääjä/​aluskasvin tarve tulee esiin. ​+{{ :​luomuwiki:​haerkaepapu3.jpg?​nolink&​200|}}Elokuussa kasvusto alkaa ränsistyä. Alimmat palot näyttävät tuleentumisen merkkejä, mutta varren yläosassa on lehtiä ja tuoreita palkoja. Ränsistymisen myötä varjostus heikkenee, jolloin kerääjä/​aluskasvin tarve tulee esiin. ​
 Tuleentuneessa kasvissa on mustaksi kuihtunut varsi, jossa palkokiehkurat vielä ovat kiinni. Alimmat palot alkavat aueta, ja pavut varisevat herkästi. Varren yläosassa ja ylimmät palot ja lehdet ovat vielä vihreitä. Näin varsinkin, jos yöhalla ei ole lopettanut kasvua. Pitkälle tuleentunut kasvusto on helppo puida. Puintikela hitaalle, puintiväli,​ seulat ja tuuli täysin auki. Silppuri joutuu rehevässä kasvustossa koville, joten sitä kannattaa säätää pitemmälle silpulle. Jos kasvustossa on seassa raakoja vihreitä palkoja tai ohdakkeen ja valvatin nuppuja, niin yläseulaa pienentämällä saadaan ne ohjattua seulan yli peltoon. Raa’at pavut aiheuttavat murskautuessaan ongelmia kuljettimissa puimurissa ja kuivurissa. Tuleentuneessa kasvissa on mustaksi kuihtunut varsi, jossa palkokiehkurat vielä ovat kiinni. Alimmat palot alkavat aueta, ja pavut varisevat herkästi. Varren yläosassa ja ylimmät palot ja lehdet ovat vielä vihreitä. Näin varsinkin, jos yöhalla ei ole lopettanut kasvua. Pitkälle tuleentunut kasvusto on helppo puida. Puintikela hitaalle, puintiväli,​ seulat ja tuuli täysin auki. Silppuri joutuu rehevässä kasvustossa koville, joten sitä kannattaa säätää pitemmälle silpulle. Jos kasvustossa on seassa raakoja vihreitä palkoja tai ohdakkeen ja valvatin nuppuja, niin yläseulaa pienentämällä saadaan ne ohjattua seulan yli peltoon. Raa’at pavut aiheuttavat murskautuessaan ongelmia kuljettimissa puimurissa ja kuivurissa.
  

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.