Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Viimeisin revisio Both sides next revision
luomuwiki:luomulypsylehmaen_ruokinta [2015/12/11 12:02]
pirkko_t [Luomuemolehmän ruokinta]
luomuwiki:luomulypsylehmaen_ruokinta [2015/12/11 12:05]
pirkko_t [Luomulihanautojen ruokinta]
Rivi 52: Rivi 52:
  
 Kannattava lihanaudan kasvatus edellyttää erityisesti luomutuotannossa hyvälaatuisen säilörehun tekemistä. Tavoitteena on säilörehu,​ jonka D-arvo on 68 - 70,  raakavalkuaispitoisuus 14 - 17% ja säilönnällinen laatu erinomainen. Lisäksi säilörehua tarvitaan määrällisesti riittävästi,​ jotta rehun vapaa syöttö mahdollistuu. Mikäli oman tilan pelloilta ei saada riittävästi säilörehua,​ voidaan siitä osa korjata myös yhteistyötilalta. Kannattava lihanaudan kasvatus edellyttää erityisesti luomutuotannossa hyvälaatuisen säilörehun tekemistä. Tavoitteena on säilörehu,​ jonka D-arvo on 68 - 70,  raakavalkuaispitoisuus 14 - 17% ja säilönnällinen laatu erinomainen. Lisäksi säilörehua tarvitaan määrällisesti riittävästi,​ jotta rehun vapaa syöttö mahdollistuu. Mikäli oman tilan pelloilta ei saada riittävästi säilörehua,​ voidaan siitä osa korjata myös yhteistyötilalta.
 +
 +{{ :​luomuwiki:​haikit2_640x531_.jpg?​nolink&​400|}}
  
 Karkearehulisäksi käy myös esim. nurmen perustamisen yhteydessä korjattava palkokasvipitoinen (virna, herne, härkäpapu) kokoviljasäilörehu. Kokoviljasäilörehun avulla on mahdollista saada runsaasti maittavaa, valkuaispitoista massaa lihanautojen ruokintaan, kun käytetään oikeita siemensuhteita ja ajoitetaan korjuu oikein. Karkearehulisäksi käy myös esim. nurmen perustamisen yhteydessä korjattava palkokasvipitoinen (virna, herne, härkäpapu) kokoviljasäilörehu. Kokoviljasäilörehun avulla on mahdollista saada runsaasti maittavaa, valkuaispitoista massaa lihanautojen ruokintaan, kun käytetään oikeita siemensuhteita ja ajoitetaan korjuu oikein.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.