Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
luomuwiki:maan_hyvae_rakenne [2015/11/16 13:42]
kari
luomuwiki:maan_hyvae_rakenne [2016/01/05 09:59] (nykyinen)
pekka
Rivi 11: Rivi 11:
  
 Eloperäinen lannoitus ja lannan kompostoiminen lisäävät humuksen muodostusta. Syväjuuriset kasvit viljelykierrossa kuohkeuttavat maata syvältä ja nostavat ravinteita ruokamultakerrokseen muiden kasvein käytettäväksi. Viljely- ja ravinnekiertoja suunnitellaan näitä silmällä pitäen. Eloperäinen lannoitus ja lannan kompostoiminen lisäävät humuksen muodostusta. Syväjuuriset kasvit viljelykierrossa kuohkeuttavat maata syvältä ja nostavat ravinteita ruokamultakerrokseen muiden kasvein käytettäväksi. Viljely- ja ravinnekiertoja suunnitellaan näitä silmällä pitäen.
 +
 +Maan Ca/Mg -suhde vaikuttaa voimakkaasti maan rakenteeseen. ​
   ​   ​
 Kevyt koneistus ja leveät renkaat vähentävät maan tiivistymistä. Tähän pyritään ajoittamalla peltotyöt siten, että märälle pellolle ei tarvitse mennä. Ojituksen on myös oltava kunnossa. Kevyt koneistus ja leveät renkaat vähentävät maan tiivistymistä. Tähän pyritään ajoittamalla peltotyöt siten, että märälle pellolle ei tarvitse mennä. Ojituksen on myös oltava kunnossa.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.