Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
luomuwiki:nauta [2015/12/14 11:36]
pirkko_t [Navetta]
luomuwiki:nauta [2018/11/23 09:44] (nykyinen)
pirkko_t [Nautojen lääkintä ja hoito]
Rivi 51: Rivi 51:
 Luomulypsylehmän hoidon tavoitteena on korkea elinikäistuotos eli pitkä ja terve elämä. Siihen pyritään hoitamalla karjaa lajinmukaisesti sen tarpeita kunnioittaen. Antibiootteja ja muita lääkkeitä käytetään vain eläinlääkärin määräyksestä ja varoajat ovat kaksinkertaiset tavanomaiseen tuotantoon nähden. Hoitokertoja eläimelle voi tulla vuoden aikana eneintään 3 kpl, neljännestä hoitokerrasta se palaa takaisin siirtymävaiheeseen. Luomulypsylehmän hoidon tavoitteena on korkea elinikäistuotos eli pitkä ja terve elämä. Siihen pyritään hoitamalla karjaa lajinmukaisesti sen tarpeita kunnioittaen. Antibiootteja ja muita lääkkeitä käytetään vain eläinlääkärin määräyksestä ja varoajat ovat kaksinkertaiset tavanomaiseen tuotantoon nähden. Hoitokertoja eläimelle voi tulla vuoden aikana eneintään 3 kpl, neljännestä hoitokerrasta se palaa takaisin siirtymävaiheeseen.
  
-Naudat voidaan tarvittaessa nupouttaa, kunhan sitä tehtäessä käytetään rauhoitusta ja puudutusta. ​+Naudat voidaan tarvittaessa nupouttaa, kunhan sitä tehtäessä käytetään rauhoitusta ja puudutusta. Nupotukseen on muistettava hakea lupa ennakkoon omasta Ely-kesuksesta. Nupoutuksen toteutus kuvataan Eläinten luomusuunnitelmassa
  
  

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.