Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
luomuwiki:porsas-_ja_sianlihatuotanto [2019/04/17 13:14]
pirkko_t [Sikala]
luomuwiki:porsas-_ja_sianlihatuotanto [2019/04/17 13:14] (nykyinen)
pirkko_t [Sikojen ruokinta]
Rivi 38: Rivi 38:
 ==== Sikojen ruokinta ==== ==== Sikojen ruokinta ====
  
-Pääsääntö on, että siat ruokitaan luonnonmukaisesti tuotetulla rehulla, ja mieluiten omalla tilalla tuotetuilla rehuilla. Tavanomaisesti tuotettua, GMO-vapaata rehua saa siirtymäkaudella 31.12.2017 asti käyttää 5 prosenttia rehun kuiva-aineesta laskettuna 12 kk:n jaksolla (päiväannoksesta enintään 25 %). Tavanomaisesti tuotetun rehun käyttö edellyttää,​ että toimija voi osoittaa, ettei luonnonmukaisesti tuotettua rehua ollut saatavilla rehua hankittaessa. Kivennäisiä ei lasketa maatalousperäisiin rehuihin mukaan. Ensimmäisen vuoden siirtymävaiherehuna voi syöttää vain oman pellon karkearehua tai valkuaiskasveja enintään 20 % kuiva-aineesta. Oman tilan toisen vuoden siirtymävaiherehua voi käyttää 100 %, mutta jos osa siirtymävaiherehusta ostetaan, on maksimimäärä 30 % rehun kuiva-aineesta. Kaikkien sikojen ruokintaan lisätään päivittäin karkearehua.+Pääsääntö on, että siat ruokitaan luonnonmukaisesti tuotetulla rehulla, ja mieluiten omalla tilalla tuotetuilla rehuilla. Tavanomaisesti tuotettua, GMO-vapaata rehua saa siirtymäkaudella 31.12.2020 asti käyttää 5 prosenttia rehun kuiva-aineesta laskettuna 12 kk:n jaksolla (päiväannoksesta enintään 25 %). Tavanomaisesti tuotetun rehun käyttö edellyttää,​ että toimija voi osoittaa, ettei luonnonmukaisesti tuotettua rehua ollut saatavilla rehua hankittaessa. Kivennäisiä ei lasketa maatalousperäisiin rehuihin mukaan. Ensimmäisen vuoden siirtymävaiherehuna voi syöttää vain oman pellon karkearehua tai valkuaiskasveja enintään 20 % kuiva-aineesta. Oman tilan toisen vuoden siirtymävaiherehua voi käyttää 100 %, mutta jos osa siirtymävaiherehusta ostetaan, on maksimimäärä 30 % rehun kuiva-aineesta. Kaikkien sikojen ruokintaan lisätään päivittäin karkearehua.
  
 Possujen ruokintaan kuuluu luonnollista maitoa vähintään 40 päivän ajan. Mikäli emän maito ei riitä, voidaan possuille toistaiseksi tarvittaessa antaa tavanomaisia juomarehuja yllämainittujen tavanomaisen rehun maksimikäyttömäärien rajoissa. Possujen ruokintaan kuuluu luonnollista maitoa vähintään 40 päivän ajan. Mikäli emän maito ei riitä, voidaan possuille toistaiseksi tarvittaessa antaa tavanomaisia juomarehuja yllämainittujen tavanomaisen rehun maksimikäyttömäärien rajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.