Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
luomuwiki:rehuntuotantosopimus [2015/12/17 08:33]
pirkko_t
luomuwiki:rehuntuotantosopimus [2015/12/17 08:35] (nykyinen)
pirkko_t [Rehujen sopimustuotanto]
Rivi 9: Rivi 9:
 Rehuntuotannosta suositellaan aina tehtäväksi kirjallinen sopimus, jossa jaetaan vastuualueet ja varmistetaan kaikkien osapuolien sitoutuminen luomutuotantoehtojen noudattamiseen. Sopimuksen avulla voidaan välttää myöhempiä epäselvyyksiä liittyen työtehtävien jakoon, tuotteen laatuuun ja hinnoitteluun. Ohjeita sopimuksen tekoon ja tuotteiden hinnoitteluun löytyy esimerkiksi [[http://​www.farmarinporssi.fi/​|Farmarin Pörssistä]]. Rehuntuotannosta suositellaan aina tehtäväksi kirjallinen sopimus, jossa jaetaan vastuualueet ja varmistetaan kaikkien osapuolien sitoutuminen luomutuotantoehtojen noudattamiseen. Sopimuksen avulla voidaan välttää myöhempiä epäselvyyksiä liittyen työtehtävien jakoon, tuotteen laatuuun ja hinnoitteluun. Ohjeita sopimuksen tekoon ja tuotteiden hinnoitteluun löytyy esimerkiksi [[http://​www.farmarinporssi.fi/​|Farmarin Pörssistä]].
  
-Kirjallinen sopimus on välttämätön,​ jos kasvitila haluaa vapautua luonnonmukaisen tuotannon erityistukisopimusehdoissa olevasta viljelykierron myyntikasvivaatimuksesta tuottamalla rehua luomukotieläintilalle. Kun luomukotieläintila ​korjaa ​yli puolet luomukasvitilan rehusta käytettäväksi luomueläinten ruokintaan, voi kasvitilan kierrossa olla alle 30% myyntikasveja eli esim. puitavaa viljaa tai valkuaiskasveja. Kopio kirjallisesta sopimuksesta toimitetaan Ely-keskukseen.+Kirjallinen sopimus on välttämätön,​ jos kasvitila haluaa vapautua luonnonmukaisen tuotannon erityistukisopimusehdoissa olevasta viljelykierron myyntikasvivaatimuksesta tuottamalla rehua luomukotieläintilalle. Kun luomukotieläintila ​ostaa yli puolet luomukasvitilan rehusta käytettäväksi luomueläinten ruokintaan, voi kasvitilan kierrossa olla alle 30% myyntikasveja eli esim. puitavaa viljaa tai valkuaiskasveja. Kopio kirjallisesta sopimuksesta toimitetaan Ely-keskukseen.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.